×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Award for Creative Technology (ACT) 2024

Time to Act!
5 min leestijd
10 jan 2023

Met de ACT Award stimuleert STRP de productie van nieuwe kunstwerken en biedt ze de mogelijkheid om specifieke werken die aansluiten bij het festivalthema in een tentoonstelling te presenteren. Binnen ACT Award 2024 worden maar liefst zes (!) prijzen uitgereikt. Naast budget biedt STRP productionele begeleiding voor de ontwikkeling, productie en presentatie van nieuw werk tijdens STRP Festival, dat plaatsvindt van 11 tot en met 15 april 2024 in Eindhoven.

Festival thema: A Matter of Freedom

Nederlanders leven nu in een democratie, waar we kunnen gaan en staan waar we willen en onze eigen keuzes kunnen maken. Maar betekent dat ook dat wij echt vrij zijn? Vrijheid is niet gratis, volgens Shiv Khera. Vrijheid impliceert verantwoordelijkheid, zegt Kant. Jouw vrijheid stuit vroeg of laat op de grenzen van de vrijheid van een ander, zegt John Stuart Mill. Er zijn ook stemmen die zeggen dat jouw vrijheid mogelijk is gemaakt door de onderdrukking van een ander. En dat jij je misschien vrij voelt, betekent niet dat de vrijheidsstrijd klaar is. En hoe vrij zijn we eigenlijk echt, als we geketend zijn aan ons werk en niet zonder technologie kunnen? Kan diezelfde technologie die ons in haar greep houdt, ons misschien ook helpen bevrijden?

Langere tekst hier beschikbaar.

ACT Award 1

De eerste ACT Award bestaat uit vier prijzen van €10.000.

ACT Award 2: Hybrid Experiments

The tweede ACT Award bestaat uit drie prijzen van €10.000.

In 2023 en 2024 doet STRP een diepgaand onderzoek naar hybriditeit van kunstwerken. Hoe kunnen een fysiek kunstwerk en een digitale versie elkaar aanvullen, hoe kunnen ze interageren, hoe kunnen fysiek en online publiek mengen? STRP is op zoek naar voorstellen voor nieuwe hybride kunstwerken.

Alle winnende projecten van ACT Award 1 en 2 worden tentoongesteld op STRP Festival 2024.

Inzendingen

Inzendingen voor de ACT Award moeten uiterlijk op 10 februari 2023 worden ingediend via act@strp.nl. Een jury zal de projectplannen beoordelen en de winnaars selecteren.

Een volledige inzending omvat:
- Een vermelding van de ACT Award waarvoor wordt aangemeld (1 of 2)
- Een beschrijving van het project (max 2 A4) waarin je ook uitlegt hoe het project zal worden uitgevoerd (zowel offline als online);
- Twee tot vier foto's/illustraties en/of een link naar een video die het project illustreert;
- Een duidelijk en voldoende budgetplan dat past binnen het maximale budget. Houd er rekening mee dat het gevraagde budget kleiner kan zijn dan het maximum;
- Een actueel cv.

Gelieve deze informatie aan te leveren in de vorm van een pdf van maximaal 5 pagina's in het Engels.

De jury

Ali Eslami
Antònia Folguera
Faye Kabali-Kagwa
Nadine Roestenburg
Ton van Gool

Belangrijke data

- Deadline voor aanvragen: 10 februari 2023
- Bekendmaking van de winnaars: 16 april 2023
- STRP Festival: 11-14 april 2024

Meer informatie

Met specifieke vragen kun je terecht bij Ton van Gool, ton@strp.nl.