×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Beleef STRP Festival 2023 online

STRP
4 min leestijd
1 jan 2024

Van 13 tot 16 april vond STRP Festival 2023 plaats in Eindhoven, en online! Het mooie van STRP Digital is dat deze digitale omgeving nog steeds toegankelijk is vanuit de hele wereld. Ervaar twee hybride kunstwerken, stream drie STRP Scenario’s en tune-in op STRP Frequencies.

Ditigal
STRP Digital: Raumklang van Zeno van den Boek & Robin Koek

Digital programma

Online Expo
STRP gaf opdracht voor twee hybride projecten van kunstenaarsduo's Tega Brain & Sam Lavigne en Zeno van den Broek & Robin Koek. Tijdens STRP Festival 2023 verbonden deze projecten online en on-site publiek, zowel digitale als fysieke bezoekers konden de werken beïnvloeden. De online versie van de kunstwerken is nog steeds te ervaren!

De werken zijn tot stand gekomen met steun van Cultuurloket DigitAll.

ONTDEK DE ONLINE EXPO →


STRP Scenario’s

STRP Scenario’s verkennen de ethiek van technologie en de impact ervan op individu en samenleving. We gaan de dialoog aan met kunstenaars, denkers en jou. STRP gelooft dat de toekomst experimenteel is en in samenwerking wordt gecreëerd. Om toekomstscenario's te verkennen, werken we daarom samen met creatieve co-creatoren om het traditionele formaat van conferenties te ontwerpen en opnieuw uit te vinden, zowel on-site en online. Verwacht geen lange keynotes en discussies, STRP Scenario's zijn hybride en leuk!

BEKIJK DE STRP SCENARIO'S →


STRP Frequencies

Tijdens het festival kon je dagelijks luisteren naar Frequencies, het live radiostation. Verschillende radiomakers, dj’s en podcastmakers onderzochten via de radio de ‘kunst van het luisteren’. Iedere dag een afwisselend programma met live onderzoek, podcasts, kunstenaarspresentaties, nagesprekken en dj’s, met o.a. Miriam Rasch, Loma Doom, Kunstmatig, Elevator Radio, Annebel, Cara Mayer en monk.ts.

🎧 LUISTER STRP FREQUENCIES TERUG →

Hybriditeit

In 2023 en 2024 doet STRP een diepgaand onderzoek naar hybriditeit van kunstwerken. Door te experimenten met digitale technologieën, onderzoeken we hoe kunstprojecten voor zowel online (remote) als onsite (fysiek) publiek een even interessante ervaring kunnen bieden, hoe we online en onsite publiek met elkaar kunnen verbinden, hoe er een dialoog kan ontstaan tussen deze twee, en hoe we digitale en fysieke bezoekers kunnen mengen. Hiervoor werkt STRP samen met Fontys Hogescholen en het Design Museum Den Bosch. Het doel van deze samenwerking is om inzicht te krijgen in de vele mogelijkheden die hybride praktijken en presentaties bieden voor culturele organisaties en kunstenaars. De hybride projecten die getoond worden tijdens STRP Festival dienen als casestudies voor het onderzoek. Het onderzoek bestaat onder andere uit het oprichten van een internationale Community of Practice met experts op het gebied van digitale kunst. Zo wil STRP bijdragen aan het vernieuwen van deze kunstvorm, nieuwe publieksgroepen bereiken en meer impact maken. De hybride experimenten en het onderzoek worden medegefinancierd door DigitAll.