×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

STRP Festival 2024 thema: A Matter of Freedom

STRP
2 min leestijd
29 jan 2024

Tijdens STRP Festival 2024 onderzoeken we samen met kunstenaars en het nieuwsgierige publiek de betekenis en status van vrijheid. Het thema van STRP Festival 2024 is dan ook: A Matter of Freedom.

Thema post
© Boudewijn Bollmann
Wat betekent vrijheid? Hoe vrij zijn we om te zijn wie we willen zijn? De vrijheid om te spreken. Kunnen we werkelijk zeggen wat we willen in een gepolariseerde samenleving? De kunstwerken op STRP reflecteren op de relatie tussen vrijheid en technologie binnen de context van een tijdperk van steeds complexere kunstmatige intelligentie, autoritaire algoritmen en maatschappelijke veranderingen.

STRP kies er voor om vrijheid vanuit verschillende perspectieven, culturen en invalshoeken te belichten. Het festivalprogramma bestaat uit de vier componenten: Expo, Talks, Muziek & Performance en Onderwijs. Het programma is hybride en zal zowel onsite in de binnenstad van Eindhoven, als online plaatsvinden. STRP Festival 2024: A Matter of Freedom vindt plaats van 11 tot en met 13 april in Microstad, Eindhoven.